Kruispunt

Kruispunt is een project waarbij leerlingen/studenten, in de setting van een nagemaakt kruispunt en te midden van verkeerslichten, debatteren over hun eigen gedrag in het verkeer. Aan de hand van filmpjes en stellingen brengt een debatleider een gesprek op gang over verkeersveiligheid.

Leerdoel

Het doel van Kruispunt is de kennis van jongeren over verschillende thema’s over het verkeer en verkeersveiligheid vergoten. Daarnaast een positieve houding onder jongeren tot stand brengen richting het vertonen van verkeersveilig gedrag.

Opbouw les

Debat

Lesduur

Duur: 90 minuten, minimaal twee, maximaal drie sessies per dag.

Bijzonderheden les

Deelnemers: minimaal 55 en maximaal 120 leerlingen per sessie.
Opbouwtijd: 75 minuten
Locatie: aula, gymzaal of andere afgesloten ruimte (minimaal 15 x 15 meter)
Juryleden: minimaal twee en maximaal drie juryleden Aanwezig: lege ruimte en stoelen

Foto's

Video's

Reserveer les

Thema's

Fiets
Smartphone
Verkeersgedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
MBO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Leerjaar 5
Leerjaar 6
Planning
= les gepland
Opvolgles

De aanbieder beschikt op dit moment nog niet over een opvolgles. TotallyTraffic biedt de volgende mogelijkheden om de opvolgles in te vullen:

TotallyTraffic leerlingenwedstrijd CampagneCrew
Per kwartaal selecteert de aanbieder een school waarvan de bijdrage ingediend wordt voor de TotallyTraffic leerlingenwedstrijd verkeersveiligheid.

Over de aanbieder

Stichting TeamAlert

De levens van alle Nederlandse jongeren beter maken. Dat is onze droom. Dit doen we door jongeren uit te dagen het meeste uit hun leven te halen en te laten zien hoe ze hun leven gelukkiger, veiliger en gezonder kunnen leiden. Vanuit die visie richten we ons op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld.

https://teamalert.nl/